Ontdek de voordelen van Theater Lampegiet zonder je bankrekening te plunderen

Ben je het zat om je bankrekening te zien slinken elke keer dat je iets leuks wil doen met vrienden? Maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou! Het leven kan hectisch zijn, vooral als je nog studeert of net bent begonnen aan je full-time job. Maar wat is een betere manier om te ontspannen en quality time door te brengen met vrienden dan door naar theater te gaan? We laten je zien hoe dat kan zonder je bankrekening te plunderen.

Ontdek Betaalbare Theatervoorstellingen 

Veel mensen denken dat een avondje theater erg duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Onlangs hebben we op Threads en Instagram gevraagd welk bedrag onze volgers uit zouden geven aan een voorstelling. Onze volgers gaven aan bereid te zijn om voor een voorstelling rond de €20,00 - €25.00 uit te geven. En voor dit bedrag valt er genoeg te beleven. Hieronder vind je een aantal voorstellingen die dit én volgend theaterseizoen nog te zien zijn voor een leuk prijsje.


Harry Sacksioni | 16 MEI | €22,50

Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… verwijst naar een van de vele verhalen uit het boek van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdotes waarvan er een aantal ook zeker tijdens dit live jubileumprogramma voorbij zullen komen!

Afgelopen vijftig jaar is Sacksioni op tournee geweest in binnen- en buitenland. Dit doet hij bijna jaarlijks met nieuw geschreven nummers. Naast zijn vele optredens geeft Harry in diverse landen gitaarworkshops en masterclasses op muziekscholen en conservatoria.  Hier geeft hij uitleg over zijn bijzondere manier van gitaarspelen: het tegelijkertijd spelen van een autonome baslijn, de harmonie (akkoorden) en de melodielijn.

Het bijwonen van deze voorstelling biedt niet alleen een avond vol entertainment en muziek. Het is ook een unieke kans om te leren van een ervaren professional en om de rijke geschiedenis van vijftig jaar muzikaal vakmanschap te ervaren.


Valentina Tóth | 23 JAN | €21,50

Valentina Tóth overdonderde jury en publiek tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze ontving zowel de juryprijs (AKF Wim Sonneveldprijs) als de publieksprijs. Die voorstelling ging over haar pianospel, haar acteertalent, haar engagement en haar bijzondere blik naar zichzelf. Zij speelde vier hysterische vrouwen, die eigenlijk allemaal buiten hun schuld tot gekte waren gedreven door agressieve acties van buitenaf.

Valentina Tóth brengt een ode aan de hysterische vrouw met haar komische en muzikale show Wildbloei. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen uit op het podium: onder anderen een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf. Dus ben jij of ken jij een hysterische vrouw die even in het zonnetje gezet mag worden, dan is deze voorstelling zeker een aanrader.


TikTok Tammo | 30 APR | €23,50 

Tammo is bekend geworden met zijn video’s op social media en is uitgegroeid tot ambassadeur van de stad en provincie Groningen. En met recht, want heel het land kent ondertussen de uitspraak ‘dikke bak met bietn!’. Met zijn viral video’s en acties heeft Tammo inmiddels landelijke aandacht verworven en is hij een graag geziene gast bij het populaire platform Dumpert.

Samen met zijn vijfkoppige liveband neemt Tammo je mee naar Ierland voor een verhaal zoals alleen hem dat kan overkomen. Een verrassende voorstelling met een mooie balans tussen het cabaret van TikTok Tammo en toegankelijke Ierse folkmuziek. Speciaal voor Tammo zingt folk heeft hij de tekst van Ierse folk nummers vervangen door hertaalde en zelfgeschreven streektaal teksten.


Last minute voordeel voor jongeren!

Zijn deze voorstellingen nou allemaal niks voor jou en valt jouw oog op de wat duurdere shows? Niet getreurd! Speciaal voor de portemonnee van jongeren tussen de 13 en 26 jaar is er het Last-minute jongerenticket. Of je nu een student bent of niet, op vertoning van je ID kaart kun je vanaf een uur vóór aanvang voor iedere niet-uitverkochte voorstelling entreekaarten kopen voor slechts €10,00 aan de Theaterkassa. Dat is toch een mooie deal!

 

Gratis evenementen 

Elk jaar organiseren we te gekke evenementen waar jij helemaal gratis naartoe kunt! Theater Lampegiet vindt het belangrijk om de Veense binnenstad te verlevendigen en organiseert hiervoor met enige regelmaat ook gratis buitenactiviteiten. WinterMagix en BuitenBühne zijn twee van onze jaarlijks terugkerende hoogtepunten die je niet wilt missen.

 

BuitenBühne | 21 en 22 JUN 2024

BuitenBühne is een te gek festival voor iedereen. Op een zomerse vrijdagavond en zaterdag kun je genieten van verschillende activiteiten, voorstellingen en acts die zorgen voor verrassende belevenissen. Gedurende de dag zijn er zowel binnen in de circustent als buiten korte voorstellingen en activiteiten voor alle leeftijden. Het festival is perfect te combineren met een bezoekje aan het centrum. En omdat het gratis is, kun je gewoon vrij in- en uitlopen.  

 

WinterMagix | 20 december 2024

Zodra de dagen weer korter worden, is er niets fijner dan genieten van een warme en gezellige sfeer buiten. Tijdens WinterMagix wordt het theaterplein omgetoverd tot een betoverend winterwonderland. Met korte feestelijke acts, twinkelende lichtjes en heerlijke glühwein maakt dat de dagen voor kerst écht magisch. Deze acts zijn gratis voor zowel onze vaste theaterbezoekers als toevallige voorbijgangers.

 

Blijf op de hoogte via onze socials

Ben jij op zoek naar een geweldige avond uit met vrienden of vriendinnen? Je kunt helemaal op de hoogte blijven van alles wat er speelt via onze sociale media kanalen! Via onze socials blijf je up to date over de voorstellingen, behind the scenes, budgetvriendelijke voorstellingen, trailers en evenementen.

Volg ons via

Facebook, Instagram, Threads, X, YouTube, TikTok, Spotify

 

Theatervoorstellingen bieden een geweldige manier om een avond vol plezier en emotie te beleven samen met je vrienden. En het beste van alles is, je hoeft geen enorm budget te hebben. Met een gevarieerd aanbod van voorstellingen, van komedie tot musicals, is er voor elk wat wils. Dus, laat die Netflix-marathon even voor wat het is en ontdek live theater! 🎭✨ 

Tekst: Rianne Ruimveld