Laatbloeiers

Club Classique met Nhung Dam
vrijdag 28 februari 20:15
vr 28 februari
20:15
  • vr 28 februari
    20:15
    Spectrum Veenendaal

In een virtuoos programma vol herkenbare flaters en onverwachte wendingen, lopen de muziek van Club Classique en tekst van Nhung Dam naadloos in elkaar over.

We rennen door het leven, de duivel zit ons op de hielen. We kijken zelden om. We jagen successen na, denken dat ons leven ervan afhangt. Maar zijn deze doelen niet de maatstaf van een ander? Van die krankzinnig snel draaiende maatschappij? Het moet altijd beter en vooral snel weer door. En als je wel een keer omkijkt, dan zie je dat je ‘de boot hebt gemist’.

Maar wat als de boot missen eigenlijk het beste is dat je kon overkomen? Drie zelfverklaarde onhandige laatbloeiers brengen een ode aan het leven. Dan maar de schaamte voorbij en terug naar de oorsprong. We omarmen onze origine en geven de westerse muziek ook een Aziatische slag mee. Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… Het is nooit te laat om te bloeien.


Nhung Dam
is een meester in verhalen vertellen, ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Ze is bekend van de tv-series Dertigers en KLEM en het theaterstuk De Bananengeneratie. Voor Laatbloeiers bundelt zij de krachten met theatermakers Myrthe Helder (violist) en Leonard Besseling (cellist) die samen het kloppend hart vormen van Club Classique.