Man met hoed

Boost producties
Met regie van Jakop Ahlbom
vrijdag 8 november 20:00
vr 8 november
20:00
  • vr 8 november
    20:00
    Grote Zaal

In een scenografie vol verrassende perspectieven duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op.

Man met Hoed is een theatrale circusvoorstelling, een verbeelding van en vol van verwarring over ‘jezelf tegen het lijf lopen’. Het toneelbeeld, ontwerp Jelle Engel, is een ode aan het ‘anarchitectonische’ werk van kunstenaar Gordon Matta Clarck (1943-1978). De kunst van Matta Clarck was altijd tijdelijk; hij zaagde gebouwen door die op de nominatie stonden om afgebroken te worden en legde de nieuw ontstane perspectieven in beeld vast.

Boost Producties doet daar een schepje bovenop door hun unieke toneelbeeld te inspireren op het werk van Matta Clarck. In de regie van Jakop Ahlbom is Man met Hoed een surrealistische circusvoorstelling met veel humor, filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. Waarin je de volgende stap van de man met de hoed zeker niet ziet aankomen.


Lennie Visser heeft een grote passie voor circus en maakt met circusgezelschap Boost Producties associatieve circusvoorstellingen waarin beweging in wisselwerking met visueel krachtige, dynamische toneelbeelden sterk bepalend zijn. In samenwerking met diverse makers en door interdisciplinair onderzoek in de cross overs van circus, dans, theater en beeldende kunst, ontwikkelt zij verrassend en beeldend acrobatisch theater.

“Dans, acrobatiek, illusionisme, slapstick en suspense wisselen elkaar moeiteloos af” Telegraaf ***

★★★ - Telegraaf