Rust en vreugd

Doris Baaten e.a.
Met audiobeschrijving door blindentolk
dinsdag 7 mei 20:00
di 7 mei
20:00
  • di 7 mei
    20:00
    Grote Zaal

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. 

 

 

Emma – een glansrol voor Doris Baaten - is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’. In gedachten aangespoord door haar overleden man gaat ze kijken en wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. 

 

Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.


De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

 

Naast een topcast bestaande uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers spelen meerdere amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

Deze voorstelling is ook geschikt voor blinden en slechtzienden.
Blinden die theater zien! Dat is wat Komt het Zien! mogelijk maakt, met audiobeschrijving door blindentolken, een speciale introductie en een inleiding met ‘meet & feel’.

Tijdens de voorstelling beschrijft een blindentolk wat er te zien is. Je kan dit horen via een draadloze koptelefoon. 

Na het kopen van een kaartje ontvangen blinden thuis een tekst- en audiobestand. Hierin worden het decor, de kostuums, personages en andere belangrijke (visuele) aspecten beschreven.
Een uur voor de voorstelling is men welkom voor de meet & feel/inleiding. De blindentolk geeft toelichting en indien mogelijk kan je het decor en de kostuums van dichtbij bekijken of voelen en de stemmen van de acteurs horen. 

Tijdens de voorstelling is een blindentolk aanwezig van Komt dat Zien! Wil je gebruik maken van de blindentolk? Bestel dan een "ticket met blindentolk" in plaats van een regulier ticket. Bel hiervoor de theaterkassa op 0318-540141 of mail naar reserveren@lampegiet.nl.

 

 

Credits

Producent: Inge Bos
Regie: Bruun Kuijt
Script: Bruun Kuijt & Eva Keuris
Met: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Scott Reniers en Mats Hoogland. En afwisselend te zien: Aurelia Fontijn, Olivia Pont, Sèno Franken en Zoey Sophia Tol. 
Decorontwerp: Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Lichtontwerp: Marc Heinz