Top 5 theatervoorstellingen voor een eerste date


Met Valentijnsdag aanstaande, ben je misschien op zoek naar hét perfecte uitje voor een eerste (of misschien wel tweede, derde, tiende) date. Ja, je kunt natuurlijk naar de bioscoop, of uit eten ... lekker veilig en misschien een béétje voor de hand liggend… maar wanneer je je date meeneemt naar het theater, kijkt hij of zij vast met andere ogen naar je. Hier presenteren we je vijf voorstellingen die er gegarandeerd voor zorgen dat je date night een succes wordt. 

Christian Farla – Magic 2.0 | 16 FEB

Het is bijna tekstboek 101: je kan een geweldige indruk maken op je date met goocheltrucs. Nu snappen wij het natuurlijk als je niet de tijd hebt om dag en nacht te leren hoe je een muntje doet verdwijnen of hoe je de gedachten van je date leert lezen. Daarom zou je samen naar een échte magiër kunnen komen kijken, voor wie kaarttrucs net zo makkelijk zijn als een kopje thee inschenken.

Meesterillusionist Christian Farla is één van de grootste illusionisten van dit moment en bekend in binnen- én buitenland. Al op twaalfjarige leeftijd wist hij goud te scoren bij goochelwedstrijden en inmiddels zijn de spectaculaire shows razend populair. Op vrijdag 16 februari tilt hij magie naar een hoger niveau met zijn voorstelling Magic 2.0 – The Next Level Of Magic. Met vingervlugge kaarttrucs, mindreading, hypnose, zweefacts en een heuse doorzaagact zorgt Farla ervoor dat zowel jij als je date achterovergeslagen van verbazing in jullie stoelen zitten. Na afloop is het enige wat je nog kan zeggen: Ja, maar… HOE DAN?!

Tall Tales Company – Facades | 28 MRT

Van achterovergeslagen van verbazing tot op het puntje van je stoel vol spanning?! De drie acrobaten van Tall Tales Company zorgen ervoor dat je ademloos in de hand van je date knijpt, terwijl je aan het denken wordt gezet door deze moderne circusvoorstelling met een echte, diepgaande boodschap.

Tijdens de show Facades dansen de drie artiesten met hun demonen. In een combinatie van circus en fysiek theater slepen ze je mee in hun eigen leven. Want kunnen zij nog wel henzelf zijn, in de ogen van een ander. Hoe kijken mensen ergens naar wanneer hun blik geleid wordt door unieke ervaringen en denkbeelden? Tall Tales Company wil laten zien dat je jezelf moet durven zijn, ongeacht hoe anderen naar je kijken. Deze prachtige boodschap zit diep verwikkeld in een show met twee eeuwenoude en zeer zeldzame circusdisciplines: hair-hanging, waarbij de artiest aan de haren in de lucht hangt, en Icarian Games, wat partneracrobatiek is waarin salto’s worden gemaakt vanaf de voeten van de ander. Facades laat zien hoe belangrijk eigenheid en individualiteit is in een samensmeltende wereld. Heel toepasselijk voor je date night, dus.

Jim Deddes – De Joardy Show | 3 MEI

Is jouw date vooral met de neus in een telefoonscherm te vinden? Dan kan je nu internetsensatie JOARDY FILM dichterbij brengen. Acteur Jim Deddes weet met zijn verschillende typetjes altijd op de rand van absurdisme te geraken. Tijdens de sketchvolle theatershow DE JOARDY SHOW brengt hij het JOARDY-universum tot leven op het grote toneel.

Maak je klaar voor een avond vol met de hits van Harco en Brian Rompoe, zwaar ongefilterd privémateriaal van Jim en zelfs meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts, die je misschien kent van GTST en Costa! Jim Deddes biedt met zijn JOARDY-universum een absurdistische en kleurrijke kijk op de mens, gezien door de bril van het typetje Harco. Volgens Jim zelf is zijn show echter niet zo absurd… het echte leven vindt hij veel absurder.

Veenendaal Lacht | 21 FEB & 17 MEI

Laagdrempelig afwachtend, gezellig aan een tafeltje, met een hapje, een drankje en vooral een gulle lach. Dát is stand-up comedy. Het populaire en terugkerende Veenendaal Lacht is dé perfecte avond voor een gemakkelijke eerste date, voor slechts een tientje per persoon.

Tijdens Veenendaal Lacht maak je kennis met zes tot acht beginnende of ervaren comedians die hun nieuwste materiaal komen testen. Jullie zijn dus één van de eersten die de grappen beleven! Nog voordat de show de grote zaal ingaat, kunnen jullie alvast beoordelen hoe komisch het is. Het leuke en spannende hieraan is, dat je van tevoren niet weet wie het podium betreedt. Soms is het nieuwe materiaal hilarisch, en soms… ja, soms dus niet. Maak het mee! Er kunnen maximaal zeventig bezoekers bij deze comedy-avonden naar binnen, dus wees snel.

De Vloer op | 24 MEI

Ken jij de televisieserie De Vloer Op nog? Bij Theater Lampegiet wordt dit programma nieuw leven ingeblazen. Iedere avond is uniek en net als op tv, krijg je verschillende acteurs te zien die actuele en maatschappelijke dilemma’s voorgeschoteld krijgen. Regisseur Peter de Baan giet dit in een improvisatieopdracht waar de spelers mee aan de slag kunnen. De improvisaties zijn uitermate grappig, soms ontroerend, herkenbaar of juist erg confronterend.

Wat dit nu een geweldige eerste date maakt? Je mag naast toekijken, ook een beetje meedoen! Help Peter met het bedenken van de improvisatie thema’s en bepaal spontaan welke onderwerpen straks misschien echt wel geselecteerd worden om op het toneel spelen. Daarnaast vertelt Peter alles over het acteursvak. Voel je vrij om vragen te stellen, over wat acteren nu eigenlijk is en wat iemand tot een goed acteur maakt?

De Vloer Op zorgt ervoor dat je een avond vol entertainment én participatie tegemoet gaat. Precies wat je nodig hebt om een eerste ontspannen date in goede banen te leiden.

Wat zou jouw ideale voorstelling zijn voor een eerste date? Is dat juist een concert, waarbij je al je favoriete nummers kan uitschreeuwen? Of meer een toneelstuk met een goed verhaal en een diepgaande boodschap? Bij Theater Lampegiet vind je het allemaal. Waar – en met wie – zien we je binnenkort in de zaal zitten?

 

Tekst: Cheyenne Bloemberg