Tall Tales Company

Facades
Acrobatisch circustheater
donderdag 28 maart 20:00
do 28 maart
20:00
  • do 28 maart
    20:00
    Grote Zaal

Acrobatisch circustheater. 

Op het snijvlak van circus en fysiek theater laten drie acrobaten in Facades verschillende kanten van zichzelf zien.

Kunnen we onszelf zijn in de ogen van de ander? Ze slepen je mee in hun persoonlijke levens en dansen met demonen. Met luchtacrobatiek, surrealistische choreografieën en persoonlijke anekdotes onderzoeken ze samen hoe één beeld totaal verschillende dingen kan betekenen.

Hoe onze blik wordt geleid door onze eigen ervaringen en denkbeelden. Ze gooien dit overhoop en gebruiken hiervoor twee eeuwenoude en zeldzame circusdisciplines: Hair-hanging, waarbij de artiest aan de haren in de lucht hangt en Icarian Games, partneracrobatiek waarin salto’s worden gemaakt vanaf de voeten van de ander. Durf jij jezelf te laten zien, ongeacht hoe anderen naar jou kijken?
 

Tall Tales Company

Tall Tales Companym opgericht in 2013 door Maartje Bonarius en Harm van der Laan, vertelt grote verhalen op een menselijke schaal. Over de impact die we hebben op de wereld, en op elkaar. Circus is hun taal. Een spannende taal, die emoties oproept en tot de verbeelding spreekt. Een taal die iedereen begrijpt, maar vrijwel niemand spreekt. Met Tall Tales zoeken zij de grenzen van het circusgenre en gaan daarbij bijzondere combinaties aan met andere kunstvormen. Het gezelschap is inmiddels gegroeid van kleine locatievoorstellingen naar schouwburgzalen en internationaal succes. 

Facades is mede mogelijk gemaakt door: 


Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Fonds 21, Stichting Bevordering Volkskracht, Zabawas, Van de Mandele Stichting, Elise Mathilde Fonds, Van Ommeren - de Voogt Stichting, Stichting Pieter Bast.

Credits

Concept/Regie: Maartje Bonarius, Harm van der Laan Artiesten: Alfonso Escribano, Christina Lancione en Melinda Meijs.
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Dramaturgie: Luc van Esch
Muziek: Studio Boeke
Kostuum: Hanne Pierrot, Anouk van Kampen Wieling
Productie: Nikki Kracht en Susanna Paavola
Foto: Jona Harnischmacher