Schoolvoorstellingen

Sinds de oprichting van Stichting Theater De Lampegiet bezoeken klassen van het primair onderwijs gezamenlijk het theater. De Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen (WET) zorgt elk jaar voor een afwisselend aanbod van professionele schoolvoorstellingen voor de groepen 1 tot en met 8. Hierdoor kunnen alle geledingen van het primair onderwijs minimaal 1 keer kennis maken met professionele uitvoerende podiumkunsten buiten de schoolsituatie in het theater.

Bij elke voorstelling wordt een lespakket aangeboden, waarmee de leerkrachten hun klas goed kunnen voorbereiden op het theaterbezoek. Op deze manier komen per jaar zo’n 3.000 tot 4.000 kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met theater. In het kader van doorlopende leerlijnen wordt ervoor gezorgd dat elke klas een ander theatergenre te zien krijgt, zodat de leerling na zijn basisschooltijd diverse genres op het toneel heeft gezien. Hierbij wordt rekening gehouden met de gezindheid van de deelnemende scholen. De leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 gaan met de bus en die uit de groepen 5 tot en met 8 gaan lopend of op de fiets naar het theater.

Samenstelling
Marjolein de Wit
, namens de SKOVV, voorzitter
Marijke de Roos, namens stichting CPOV, secretaris
Roos Knopperts, namens Montessori Aan de Basis, secretaris
Maarten Wittenberg, namens De Onderwijsspecialisten, SO en VSO
Rigtje Zegers
Tineke Timmer, namens Wereldkidz
Linda van de Weerd, namens de Stichting CPOV e.o., speciaal (basis-) onderwijs
Jan-Jaap Vermeer, namens Onderwijsgroep Gave
Kirsten Eskes-Brautigam, Office-, Verhuur- en Event Manager van Theater Lampegiet, adviserend lid


Schoolvoorstellingen
Komend schooljaar 2022-2023 wordt er, onder voorbehoud, het volgende aangeboden:

Groep 1 en 2: Boer Boris is de baas
15, 16 & 17 mei 2023
Er komt een levensgrote kijkdoos naar het theater, met daarin Boer Boris, boerderijdieren en zelfs vogelverschrikkers. De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit en oorzaak.

Groep 3 en 4: Behoorlijk Boos
6 & 7 februari 2023
Behoorlijk boos is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt. Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. 

Groep 5 en 6: Pfff
17 & 18 oktober 2022
Een beeldend en absurdistisch verhaal over een oververhit dorpje ‘Middels’ dat sinds kort aan zee ligt. De burgemeester verdient goed geld aan het dorpje. Maar ondertussen hoopt het plastic zich op bij de dijk. Het plastic dreigt een monster te worden. Het afval kruipt langzaam het dorpje in. Kunnen de bewoners het tij nog keren?

Groep 7 en 8: Hippe Gasten
13 & 14 februari 2023
De liedjes, in eerste instantie bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, vallen ook erg goed in de smaak bij ouders en andere festivalbezoekers. Alles behalve kinderachtig. Hippe gasten laten een afwisselende set aan nummers horen: van rap tot pop, van ballads tot heavy metal. Een interactief, muzikaal feest voor jong en oud. Hierin zijn ze uniek in Nederland.

Naar het theater... hoe werkt dat?

Met de kinderen (voor het eerst) naar het theater? Laat hen dan onderstaande video's zien ter voorbereiding. Deze video's kunnen thuis en in de klas gebruikt worden!