Diverse theater-thuis-tips, voor je broodnodige cultuurvitamines. Blijf cultuur genieten vanaf je bank, als het theater dicht is. Kijk op jouw moment naar Ronald Goedemondt, Introdans, DE VERLEIDERS of Turks Fruit. Live kan nu even niet, maar... geniet!

Gratis te bekijken

Patrick Laureij over Nederlands Hoop
Patrick Laureij blijkt een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen. Hij verrast je met een wonderbaarlijke mix van geraffineerde comedy, onderdrukte agressie en ontroering. De try-outs voor deze show waren supersnel uitverkocht. Dus dat belooft wat: Nederlands Hoop.
Arjen Lubach Live!
In zijn eerste solovoorstelling laat Arjen Lubach zichzelf van een persoonlijke en muzikale kant zien. Zo werd ‘Beter in Bed’ genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt prijs en werd deze samen met ‘Woke’ een ware hit op YouTube. In Arjen Lubach LIVE! is hij net zo scherp als op TV en verrast hij je door zijn persoonlijke verhalen. Deze voorstelling bekijk je gratis via NPO Start.
Danny Vera's home recordings & vlogs
Vloggen doet de zanger al een tijd, maar nu heeft Danny Vera ook een thuisstudio gebouwd, waar hij nieuwe liedjes en mooie covers laat horen: 'omdat ik toch niks anders te doen heb, en jullie waarschijnlijk ook niet'. Alle video's kun je bekijken op zijn YouTube kanaal.
Spoedcursus geluk van Guido Weijers
In 2017 toerde hij al door het land met zijn masterclass ‘Geluk’. Nu deelt hij Op YouTube zijn kennis in een tiendelige serie: "Dit is geen yogacursus, geen mindfulness training of zweverige therapie. Dit is een masterclass voor dummies waarin we in tien delen kort samenvatten wat de huidige wetenschap allemaal zegt over geluk. Praktisch en met een beetje humor."
Scapino op social media
Scapino Ballet Rotterdam is behoorlijk actief op social media. Je vindt hier bijvoorbeeld unieke behind the scenes beelden, livestreams en een serie over dansen in corona-tijd door ex-scapinodanser Jan Kooijman.
Turks Fruit: het ultieme liefdesverhaal
Deze voorstelling bezorgde vorig seizoen heel wat kippenvel-momenten bij het publiek. Een vertolking naar het beroemde boek van Jan Wolkers uit 1969 en hét ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur. Deze voorstelling stream je gratis via YouTube.
De Alex Klaasen Revue – Showponies
Multitalent Alex Klaasen in zijn eerste revue! Groots en glorieus met zang, dans, typetjes en komische sketches. Je streamt deze voorstelling via NPO Start.
Familievoorstelling De Gelaarsde Poes van Theater Rotterdam
Er was eens een oude molenaar met drie zonen… De Gelaarsde Poes van Theater Rotterdam is voor iedereen van 8 tot 88. Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen, te bekijken via de website van de VPRO.

Podcasts

Kijken via Netflix

Kijken via Videoland

Guido Weijers – De Oudejaarsconference 2020
Als er één jaar is dat schreeuwt om een Oudejaarsconference, dan is dat 2020 wel. Terwijl de wereld in de fik staat, is cabaretier Guido Weijers er om je een keiharde lachspiegel voor te houden. Het theater is volgens hem de plaats waar je alles mag zeggen, dus verwacht een voorstelling vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen. Vers van de pers, want deze voorstelling stond in oktober nog in Theater Lampegiet!
Richard Groenendijk – Om Alles!
Scherp, grappig en ad rem: in 'Om Alles!' zie je Richard Groenendijk van zijn persoonlijkste kant. Zijn show is een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.
Tineke Schouten – T-Splitsing
Typetjeskoningin Tineke Schouten neemt de keuzes die ze zelf in haar leven maakte onder de loep. Waarom is ze cabaretière geworden in plaats van zangeres? Waarom staat ze nog steeds avond na avond op het podium, terwijl ze ook zo geniet van vakantie vieren met haar gezin? Wat zou er gebeurd zijn als zij een andere afslag op de t-splitsing had genomen?
Martijn Koning – Koning van de dieren
Martijn Koning heeft gelukkig energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op. Hij heeft geheid de 'hoogste grapdichtheidgarantie'. Zijn hoofd staat niet stil. Verwacht veel grappen, veel absurdisme, veel Martijn Koning en vooral: veel dieren.
Ali B. – Je suis Ali
Iedereen wil dat Ali B zijn standpunt moet nemen en het boegbeeld moet worden van bepaalde groepen. Maar wat wil hijzelf eigenlijk? Je komt het te weten in deze voorstelling vol onderhoudende verhalen en stand-up comedy.
Paul de Leeuw – Vette Pech!
Een theatershow vol verhalen, improvisaties en kleine liedjes over alle ‘vette pech’-momenten in het leven. Grappig, gevoelig en ad rem!
Bert Visscher – Zelden Zoiets Gezien
Cabaret zoals je van Bert Visscher gewend bent: visuele grappen, veel typetjes en af en toe een tikkeltje hysterisch. ‘Zelden zoiets gezien’ speelt zich af op vliegveld Ter Haxel. Een vliegveld waar je nog nooit van heeft gehoord, maar dat je hierna nooit meer zult vergeten!
Ronald Goedemondt – Geen sprake van
Ook via Videoland te bekijken! Sterk cabaret van Ronald Goedemondt in zijn zesde voorstelling. In ‘Geen sprake van’ deelt hij op humoristische wijze, kleine irritaties die uitgroeien tot grote ergenissen.

Kijken via NPO Plus

Kleurplaten

Verf, kleur en versier het theater en het theaterplein zo feestelijk mogelijk! De kleurplaat kun je hier downloaden. Of kleur Buurman & Buurman, deze kleurplaat download je hier