BuitenBühne Festival

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is het zover: de eerste editie van ons festival BuitenBühne! Een gratis toegankelijk festival vol voorstellingen, muziek, acts en activiteiten voor alle leeftijden, op het plein naast Theater Lampegiet. Met foodtrucks, voorstellingen en gezelligheid. Kom kijken, leer meer over kunst en cultuur en doe vooral zelf ook mee. 

Lees snel verder en ontdek het programma.

Download hier het blokkenschema met voorstellingstijden.

Vrijdag avondprogramma

Tapastheater met Roffa Tango Trio

Vrijdagavond gaat het BuitenBühne festival van start met een heerlijke avond muziek. De opzwepende klanken van Roffa Tango Trio passen perfect bij een zomeravond in de buitenlucht. Het Rotterdamse trio speelt échte tango, in een jasje van nu. Ze doorbreken alle clichés die rondom de tango heersen en laten zien dat de toekomst van dit genre in veilige handen is. 

Wil je deze muziek combineren met lekker eten? Voor de tapas is het wel nodig om van tevoren een plekje te reserveren. Dit kun je boeken vanaf twee personen via de theaterkassa op 0318-540141 (van 10-16 uur) of een mail naar reserveren@lampegiet.nl 


Buitenfilm: West Side Story

A Steven Spielberg film

West Side Story, een bewerking van de musical uit 1957, verkent de verboden liefde en de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee straatbendes van tieners met verschillende etnische achtergronden.


Horecaplein

Geen plekje kunnen of willen bemachtigen voor het tapastheater? Dan kan je alsnog een compleet avondje uit op BuitenBühne. Op het horecaplein zijn diverse snacks & drinks verkrijgbaar bij verschillende foodtrucks. Ga zitten tussen de kunstwerken en kijk uit over het hele festival!


 

Zaterdag dagprogramma

Hee! Ga je mee!? (3-6 jaar)

Márin gaat op pad door de stad.
Ben je 3 t/m 6 jaar? Begin deze ochtend dan goed met een korte, interactieve muziektheatervoorstelling. Márin gaat 'op pad' door de stad. Wat komt ze allemaal tegen onderweg? En welke geluiden zijn er te horen? Van hard tot zacht, van hoog tot laag... Boem zoefff brrr powpow tring tatuuuu!! Doe je mee met deze gezellige gekke geluidenreis van ongeveer 25 minuten? 

Aanvang: 11:00 en 12:30 uur.


 

Vlinders op stelten

Van verre zie je ze al vliegen, de vliegers steken met kop en schouders boven iedereen uit. Deze twee Monarch vlinders op stelten zijn absoluut niet schuw: vrolijk fladderend, dansen ze hun steltentheater op sprookjesachtige muziek. Met hun felle kleuren, speelse stippels en wapperende wimpers zoeken zij nieuwsgierig naar de geurigste bloemen tussen het publiek. 

Aanvang: 11:00, 13:00 en 15:00 uur.


Speeltuin: Silent Swing

Schommelen is leuk en nee, niet alleen voor kinderen! Ook volwassenen mogen schommelen, overal, waar je maar wilt, buiten op het strand, in de tuin of in de stad, in de drukte of juist in rust. 

Om de schommel nog leuker te maken is er een extra ingrediënt toegevoegd. Iets wat bijna iedereen raakt of bezig houdt, muziek! En niet zomaar muziek, muziek die past bij de schommelbeweging, zodat de beweging en de muziek elkaar versterken. Doe de koptelefoon op, de muziek wordt ingestart en daar ga je, even weg van hier, even met jouw gedachten alleen, weg uit de drukte, je laat je meevoeren!

Aanvang: vanaf 11:00 tot 17:00 uur continu. 


Fiets je eigen schilderij 

Een unieke ervaring voor jong en oud. Neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe die zich mengen en jouw eigen schilderij ontstaat. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets.
Verbaas en verwonder je. Een super-herinnering en prachtige souvenir voor iedereen. En ondertussen leer je op speelse wijze over centrifugaal krachten, kleuren en doorzettingsvermogen.

Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. 

Aanvang: 11:00 tot 16:00 uur. 


De Limo Fabriek

de ontdekkingstocht van limonade
De Limo Fabriek is een aanhanger met daarop een heus fabriekje gebouwd. Rondom staat een hekje met een toegangspoortje. Maak en tap je eigen limonade door op de wagen te klimmen en de fabriek in gang te zetten!

Draai, pomp, druk en gebruik alle kracht die je hebt om de fabriek te laten werken. Aan het einde kan je een heerlijk, koud glaasje limonade tappen als beloning. 

Aanvang: 11:00 tot 17:00 uur continu. 


De Wensappel (3+)

Tatoe de tovenaar heeft zo'n zin in een  appeltje. Maar wanneer hij bij de appelboom komt, zijn ze wederom allemaal op. Houdt dan niemand rekening met elkaar in dit bos?  Maar Tatoe weet wel hoe hij de bosbewoners een lesje kan leren! Hij tovert een gouden appel in de boom. Een wensappel. Je mag twee wensen doen als je over de appel wrijft. Maar je eigen wens komt alleen uit, als je je eerste wens voor een ander gebruikt. Doe je dit niet,  dan raak je natuurlijk  betoverd!

De Wensappel duurt ongeveer 45 minuten.

Aanvang: 11:30 uur. 


Velo Electro

Op 4 schermen gaat het publiek de uitdaging aan de hoogste score van de dag te behalen en de felbegeerde ‘Velo Electro-medaille’ te winnen. Aan het einde van de dag wordt deze uitgereikt aan de beste speler. De spelers kijken door een kijkdoos naar een prachtige 3D omgeving. 

Aanvang: 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur. 


Steven Kazàn

Steven Kazàn in een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!

“Een glimlach en een goed gevoel blijft toch heel belangrijk in deze gekke tijden”, vertelt Steven Kazàn.

Aanvang: 14:00 en 16:00 uur. (19:00 uur is 16:00 uur geworden). 


Interesting Mistakes

Met meterslange bamboes bouwen twee mensen een verticale droomwereld. Een uitdagend spel ontstaat waarin grenzen worden opgezocht. Het is zoeken naar houvast als de twee, vanuit een grote berg palen nieuwe constructies beklimmen. Ze willen de hoogte in en dromen ervan te vliegen. In hun enthousiasme, met hun hoofd in de wolken vergeten zij dat vliegen ook vallen kan betekenen. Maar in onvoorziene creaties schuilen spannende, nieuwe mogelijkheden…

Aanvang: 13:00 en 15:00 uur. 


De SieN

De SieN Producties is een theaterbedrijf opgezet door Sam Bijl en Nina Parie, beiden in 2020 afgestudeerd aan de Academie voor Theaterperformance te Utrecht en nu werkzaam als acteurs en theatermakers.

Gevestigd in Veenendaal biedt de SieN theater acts aan voor allerlei evenementen, met als hoofddoel het publiek te verrassen. De acts komen altijd gepaard met fysiek spel, humor en een bijzonder decor.

Aanvang: 14:00, 16:00 en 20:00 uur. 


Niets, Nada, Rien

In maart 2020 werd een volgeboekte zomer plots een grote leegte. Het werd stil, heel stil. Wat nu?
Die.f omarmde die leegte, corona werd hun muze en zo ontstond er in deze uitzonderlijke periode een onverwachte samenwerking tussen twee artiesten. Het resultaat is een installatievoorstelling waar publiek, artiest en tijd elkaar ontmoeten. Ieder in zijn eigen kot en toch dichtbij.

Wees welkom om 9 minuten NIETS te beleven.

Aanvang: 12:30, 14:30 en 16:00 uur. 


 

Zaterdag avondprogramma

Tapastheater Timo de Jong

Timo de Jong maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderdenvijftig keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

Voor de tapas is het wel nodig om van tevoren een plekje te reserveren. Dit kun je boeken vanaf twee personen via de theaterkassa op 0318-540141 (van 10-16 uur) of een mail naar reserveren@lampegiet.nl 

Aanvang: 17:30 uur. 


 

CamperConcert Guido Spek

Gewapend met gitaar, keyboards en honderd draadloze koptelefoons speelt acteur/muzikant Guido Spek (GTST) vanuit zijn Volkswagen Crafter op het festival van Theater Lampegiet.

Multi-instrumentalist Guido Spek toerde in de zomer 2022 door Nederland en Zuid-Europa in zijn studio op wielen om zijn eerste EP op te nemen. Na het Hilton Hotel Amsterdam, een stijger aan de Amstel en de stranden van Ibiza, strijkt Guido met zijn CamperConcert nu neer op het theaterplein in #Veenendaal.

Aanvang: 20:30 en 21:30 uur. 


Funk, soul en groove band Colibri

Zo hip als een flamingo, zo funky als een struisvogel, met de soul van de Japanse nachtegaal, de groove van een specht, de klasse van een kraanvogel en het plezier van de kookaburra. En ze spelen covers, dus een beetje papegaaierig zijn ze ook. Maar noem ze maar gewoon Colibri! Tijdens de show spelen ze soul, funk en disco nummers van o.a  artiesten zoals Aretha Franklin, Earth wind and fire, Bruna Mars, Chic and Nile Rogers, Michael Jackson en Stevie Wonder. Allen overgoten met een Colibri sausje. Een echte klapper van de avond!

Aanvang: 20:30 uur. 


Horecaplein

Geen plekje kunnen of willen bemachtigen voor het tapastheater? Dan kan je alsnog een avondje uit op BuitenBühne. Op het horecaplein kan je namelijk eten bestellen bij verschillende foodtrucks en drinken krijgen bij de bar. Ga zitten tussen de kunstwerken en kijk uit over het hele festival.