Preview: BuitenBühne Festival

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is het zover: de eerste editie van ons festival BuitenBühne! Het festival zal plaatsvinden op het theaterplein naast Theater Lampegiet en het is gratis toegankelijk. Kom korte voorstellingen bekijken, leer meer over kunst en cultuur en doe vooral zelf ook mee.

Er zijn een hoop activiteiten te beleven voor mensen van iedere leeftijd en wil je even tot rust komen? Haal dan iets te eten bij een van de foodtrucks en geniet van de gezelligheid, muziek, het gezelschap en meer. Lees snel verder voor een greep uit het programma.

Tapastheater met Roffa Tango Trio

Vrijdagavond start het programma van BuitenBühne al met een heerlijke avond muziek en lekker eten. Voor dit onderdeel van het festival, moet je van tevoren een plekje reserveren. Dit kan binnenkort via deze pagina. 

Terwijl jij en je gezelschap rustig aan het genieten bent van allerlei kleine hapjes, kunnen jullie luisteren naar de opzwepende klanken van Roffa Tango Trio. Het Rotterdamse trio speelt échte tango, in een jasje van nu. Ze doorbreken alle clichés die rondom de tango heersen en laten zien dat de toekomst van het genre in veilige handen is. 


Horecaplein

Geen plekje kunnen of willen bemachtigen voor het tapastheater? Dan kan je alsnog een avondje uit op BuitenBühne. Op het horecaplein kan je namelijk eten bestellen bij verschillende foodtrucks en drinken krijgen bij de bar. Ga zitten tussen de kunstwerken en kijk uit over het hele festival.


 

Op pad door de stad met Marin (4+)

Hee! Ga je mee!?
Begin de ochtend goed met een korte, interactieve muziektheatervoorstelling voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Márin gaat op pad door de stad. Wat komt ze allemaal tegen onderweg? En welke geluiden zijn er te horen? Van hard tot zacht, van hoog tot laag... Boem zoefff brrr powpow tring tatuuuu!! Doe je mee met deze gezellige gekke geluidenreis? 

Theatermaker Márin Kroon neemt je mee op ontdekkingstoch door Veenendaal heen. De wandeling duurt ongeveer 25 minuten en je eindigt weer op het festivalterein. 


Vlinders op stelten

Van verre zie je de vlinders al vliegen, ze steken met kop en schouders boven iedereen uit. Deze twee Monarch vlinders op stelten zijn absoluut niet schuw: vrolijk fladderend, dansen ze hun stelten theater op sprookjesachtige muziek. Met hun felle kleuren, speelse stippels en wapperende wimpers zoeken zij nieuwsgierig naar de geurigste bloemen tussen het publiek. 


Speeltuin: Silent Swing

Schommelen is leuk en nee, niet alleen voor kinderen! Ook volwassenen mogen schommelen, overal, waar je maar wilt, buiten op het strand, in de tuin of in de stad, in de drukte of juist in rust. 

Om de schommel nog leuker te maken is er een extra ingrediënt toegevoegd. Iets wat bijna iedereen raakt of bezig houdt, muziek! En niet zomaar muziek, muziek die past bij de schommelbeweging, zodat de beweging en de muziek elkaar versterken. Doe de koptelefoon op, de muziek wordt ingestart en daar ga je, even weg van hier, even met jouw gedachten alleen, weg uit de drukte, je laat je meevoeren!


Fiets je eigen schilderij 

Een unieke ervaring voor jong en oud. Neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe die zich mengen en jouw eigen schilderij ontstaat. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets.
Verbaas en verwonder je. Een super-herinnering en prachtige souvenir voor iedereen. En ondertussen leer je op speelse wijze over centrifugaal krachten, kleuren en doorzettingsvermogen.

Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. 


De Limo Fabriek

de ontdekkingstocht van limonade
De Limo Fabriek is een aanhanger met daarop een heus fabriekje gebouwd. Rondom staat een hekje met een toegangspoortje. Maak en tap je eigen limonade door op de wagen te klimmen en de fabriek in gang te zetten!

Draai, pomp, druk en gebruik alle kracht die je hebt om de fabriek te laten werken. Aan het einde kan je een heerlijk, koud glaasje limonade tappen als beloning. 


De Wensappel (3+)

Tatoe de tovenaar heeft zo'n zin in een  appeltje. Maar wanneer hij bij de appelboom komt, zijn ze wederom allemaal op. Houdt dan niemand rekening met elkaar in dit bos?  Maar Tatoe weet wel hoe hij de bosbewoners een lesje kan leren! Hij tovert een gouden appel in de boom. Een wensappel. Je mag twee wensen doen als je over de appel wrijft. Maar je eigen wens komt alleen uit, als je je eerste wens voor een ander gebruikt. Doe je dit niet,  dan raak je natuurlijk  betoverd!

De Wensappel duurt ongeveer 45 minuten.


Workshop Levend Standbeeld

Wie wil jij zijn? Superman, een Tijger, Prinses of Toverheks? En kan jij heeeel erg goed stil staan? Neem dan je favoriete verkleedkleren mee! Eerst leert Yvon van Company Adorabel jou hoe je jezelf mooi kunt schminken en dan ga je oefenen en mag iedereen komen kijken hoe je een supermooi echt Levend Standbeeld bent geworden. 


Velo Electro

Op 4 schermen gaat het publiek de uitdaging aan de hoogste score van de dag te behalen en de felbegeerde ‘Velo Electro-medaille’ te winnen. Aan het einde van de dag wordt deze uitgereikt aan de beste speler. De spelers kijken door een kijkdoos naar een prachtige 3D omgeving. 


Hey Hallo - Steven Kazàn & Jamie

Dit jaar werden Steven Kazàn en Jamie als duo op de kaart gezet door het razendpopulaire ‘Corona TV’.
Speciaal voor iedereen die deze zomer vakantie viert in eigen land, hebben zij een zomerprogramma gemaakt: Hey Hallo.
Een bizarre show vol droge humor, interactie en natuurlijk magie!

“Een glimlach en een goed gevoel blijft toch heel belangrijk in deze gekke tijden”, vertelt Steven Kazàn.

Hey Hallo is een mix van Steven’s huidige theatershow én heel veel nieuwe sketches met de heerlijke ongemakkelijkheid van Corona TV. Luchtig entertainment waar je blij van wordt!


Interesting Mistakes

Met meterslange bamboes bouwen twee mensen een verticale droomwereld. Een uitdagend spel ontstaat waarin grenzen worden opgezocht. Het is zoeken naar houvast als de twee, vanuit een grote berg palen nieuwe constructies beklimmen. Ze willen de hoogte in en dromen ervan te vliegen. In hun enthousiasme, met hun hoofd in de wolken vergeten zij dat vliegen ook vallen kan betekenen. Maar in onvoorziene creaties schuilen spannende, nieuwe mogelijkheden…


De SieN

De SieN Producties is een theaterbedrijf opgezet door Sam Bijl en Nina Parie, beiden in 2020 afgestudeerd aan de Academie voor Theaterperformance te Utrecht en nu werkzaam als acteurs en theatermakers.

Gevestigd in Veenendaal biedt de SieN theater acts aan voor allerlei evenementen, met als hoofddoel het publiek te verrassen. De acts komen altijd gepaard met fysiek spel, humor en een bijzonder decor.


 

Tapastheater Timo de Jong

Timo de Jong maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderdenvijftig keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.


Horecaplein

Geen plekje kunnen of willen bemachtigen voor het tapastheater? Dan kan je alsnog een avondje uit op BuitenBühne. Op het horecaplein kan je namelijk eten bestellen bij verschillende foodtrucks en drinken krijgen bij de bar. Ga zitten tussen de kunstwerken en kijk uit over het hele festival.