TIPS VAN DE PROGRAMMEUR

Onze programmeur, Inge, heeft dit bomvolle en zeer gevarieerde seizoensprogramma samengesteld. Uiteraard staat ze achter alle voorstellingen in de agenda. Er is voor ieder wat wils. We hebben haar gevraagd om, op basis van een speciaal voor jullie gekozen selectie, een paar voorstellingen uit te lichten die je absoluut niet mag missen.

Joost Spijkers | SPIJKERPALEIS
Inge: “Als ik maar één voorstelling zou mogen zien dit jaar, dan zou ik SPIJKERPALEIS kiezen. Joost Spijkers, die je misschien kent van de Ashton Brothers, sleept je met zijn geweldige muzikanten mee naar alle mogelijke emoties. Van puur Slavisch geluk tot intens verdriet, van hartstochtelijke ballades tot breekbare liefdesliedjes. Ook als je Spijkers niet kent, raad ik je aan gewoon te komen en je te laten meeslepen door het theatrale concert. Want dit is echt zo ontzettend goed. En ik ben niet de enige die dit vindt, want hij won eerder al de Poelifi nario en de Annie MG Schmidt prijs.”
De Ongeplukte Zusters
“In mijn functie mag ik gelukkig meer dan één voorstelling zien, want De Ongeplukte Zusters van de Kerkewijk wil ik ook voor geen goud missen. Sinds De luizenmoeder ben ik fan van Ilse Warringa. Ook Rop Verheijen en Plien (van Bianca) vind ik geweldig. Dit wordt een kostuumvoorstelling in de geest van Bridgerton en Jane Austen. Maar dan vreselijk grappig. Volgens Rop is het geen musical, maar “een toneelstuk waarbij wordt gezongen”. Nou lijkt me dat de definitie van een musical, maar ik laat me graag verrassen.”
Stefano Keizers | Bossen
Inge vervolgt met haar tips: “You love him or you hate him, maar persoonlijk kan ik Gover Meit (voorheen Stefano Keizers) zeker wel waarderen. Ik hou van zijn absurdistische voorstellingen en dit jaar komt hij met iets heel nieuws: Bossen. Hierin gaat hij samen met wisselende gastacteurs (onder anderen Soy Kroon, is mij ingefluisterd) een avond improviseren. Meer kan ik je eigenlijk niet vertellen over de voorstelling. Want zoals altijd bij deze bijzondere man, is het gewoon afwachten wat je krijgt. Origineel zal het zeker zijn.”
Kasper van der Laan | WARM
“We hebben weer fantastisch veel en goed cabaret dit seizoen. Ik licht graag twee relatief nieuwe talenten uit. Kasper van der Laan is mijn favoriet. In zijn eerste voorstelling 1 kilo maakte ik kennis met zijn droge, licht absurdistische humor en fysieke spel. Het was een droomdebuut, Kasper kreeg overal lovende recensies. Als je hem nog niet kent, ga zeker kijken want daar krijg je geen spijt van. Wel buikpijn. Van het lachen.
Annick Boer | Deze is nog beter!
Wie ook na een zeer geslaagde eerste voorstelling doorgaat is Annick Boer. En… deze is nog beter! Althans, dat zegt ze zelf want het is de titel van haar tweede voorstelling. Je kent Annick misschien van de TV kantine en Kanniewaarzijn, waar ze al liet zien dat ze hilarische typetjes in huis heeft. En Annick kan ook geweldig zingen. Ik kan niet wachten om te zien of deze echt nóg beter is. Want de eerste was al zo goed.
Thom Hoffman | Beethoven, wie ben je?
Tot slot wil ik graag de voorstelling Beethoven, wie ben je? onder de aandacht brengen. Thom Hofman is al sinds mijn jeugd mijn favoriete acteur en hij kan prachtig vertellen. Vorig seizoen maakte hij samen met het Storioni trio een zeer succesvolle voorstelling over het echtpaar Schubert. Nu komen ze met een nieuw vertelconcert over misschien wel de meest geliefde componist uit de klassieke muziekgeschiedenis; Ludwig van Beethoven. De componist wordt in schitterende muziek- en tekstfragmenten dichterbij gebracht. Wie was hij? Wat vertellen zijn composities over zijn leven?”

Kasper van der Laan

WARM (reprise)

UITVERKOCHT
vr 22 maart 20:00

Beethoven - wie ben je?

Thom Hoffman & Storioni Trio

Het verhaal achter het genie
zo 14 april 15:00