WinterMagix op zaterdag 16 december

WinterMagix

Nu de dagen kort zijn, is een warme, gezellige sfeer buiten extra welkom. Het duister slaat al snel in; ook voor het publiek dat in het centrum van Veenendaal winkelt of de horeca bezoekt. Op zaterdag 16 december zorgt Theater Lampegiet voor vrolijke lichtpuntjes in de vroege avond. Met korte, feestelijke acts, passend in de decembermaand. Deze acts zijn gratis te beleven en vrij toegankelijk voor bezoekers en toevallige passanten.

Theater Lampegiet vindt het belangrijk om de binnenstad te verlevendigen en organiseert hiervoor met enige regelmaat ook buitenactiviteiten. In de overgang van 2023 naar 2024 staan in de grote zaal 12 feestelijke voorstellingen geprogrammeerd. Een uitzondering hierop vormt WinterMagix. Kom de kerstsfeer vieren op het theaterplein aan de Kerkewijk 10. Met:  

Luchtacrobatiek
Hoog in de lucht, de meest ingewikkelde en bijzondere capriolen, elegant en adembenemend. Minke brengt met haar Aerial Act prachtige luchtacrobatiek. Na het afronden van de dansacademie kwam Minke in aanraking met aerialisten en raakte daardoor geïnspireerd. Luchtacrobatiek is de perfecte samensmelting van dans en kracht en heeft een lichte en sierlijke uitstraling. Neem plaats op één van de lichtgevende stoelen op de piste en houd je adem in wanneer Minke op hoogte, door haar ringen beweegt. Dit wil je niet missen.

Magie
Vergeet alles wat je denk te weten over goochelen! Quintus van Amstel is meervoudig Nederlands kampioen straatgoochelen en betrekt je op een speelse manier bij zijn optreden. Ingetogen momenten wisselen zich af met bruisende uitbundigheid. De magie van deze paarse goochelaar onderscheidt zich door de manier waarop hij je in het moment trekt. Alles wat hij doet, moet bijna wel echt magisch zijn. Deze act wordt opgevoerd in een intieme theaterwagen met ruimte voor dertig bewonderaars! Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent.

Live muziek
William Smulders & The Handjives is een geweldige live band die Rock and Roll & evergreens tot the next level brengt. Met opzwepende drumbeats (Clance Vaasen), groovende bas licks (Bub Boelens), scheurende gitaarsolo’s en smaakvolle zang zijn ze een begrip op de nederlandse podia. Luid op het plein swingend de feestdagen in met hits uit de Top 2000, afgewisseld met heerlijke kerstmuziek.

Koekjes versieren
Wie aan de koude winterdagen denkt, denkt ook aan warme, versgebakken peperkoekjes. De kleinste bezoekers kunnen tijdens deze avond gingerbread mannetjes komen versieren met de Bombardon! Hoe mooi kan jij je koekje versieren?


Blokkenschema
Alvast zien welke acts wanneer spelen? Bekijk hier het blokkenschema. Let op: de tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.