Terugblik WinterMagix

Theater Lampegiet vindt het belangrijk om de binnenstad te verlevendigen en organiseert hiervoor met enige regelmaat ook gratis buitenactiviteiten. WinterMagix was tot de Corona lockdown een jaarlijks terugkerend evenement. Dat in combinatie met de ijsbaan voor een fraai winters tafereel zorgde. Nu er dit jaar geen ijsbaan in het centrum is vanwege de hoge energiekosten, vindt het theater het toch belangrijk om iets gezelligs toe te voegen in het Veense centrum. 

Steltenlopers in winkelstraten

De middag werd ingeluid met een handvol steltlopers in de straten van de binnenstad. Met sfeervolle muziek en prachtige kostuums deden ze denken aan de kerstachtige Notenkrakers. Ze stralen dezelfde kracht en moed uit als de figuren uit die Duitse volkslegende. Het winkelend publiek kon er maar moeilijk omheen; ze torenden boven iedereen uit.

Sprookje in de snowglobe

Op het theaterplein was een lieve, magische act te zien die jong en oud kon bekoren. In de snowglobe speelde zich het wonderlijke, winterse sprookje af van De Ballerina IJsprinses en Koning Sneeuwvlok. Samen deden zij er alles aan om met behulp van het publiek van sneeuwvlokken weer ijskristallen te maken.

A capella zang uit de regio

Toen het donker werd, maakte het regionale zangtrio FEMME! de kerstsfeer compleet. Met hun stemmen die elkaar naadloos aanvullen, zingen ze de meest bekende kerstliederen, geheel a capella. Ze vulden het theaterplein met nummers als Baby it’s cold outside, Jingle Bells, White Christmas en Winter Wonderland. 

Graag tot volgend jaar!