De Kleine IJsbeer (2+)

Theater Stof
Opstaptheater
zondag 22 september
zo 22 september

Naar het beroemde prentenboek van Hans de Beer.

Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Die avond staat er een scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis? En… wat is thuis eigenlijk?

De kleine ijsbeer is de fantasierijke vertolking van Een ijsbeer in de tropen. Een ontroerend verhaal over vriendschap, je thuis voelen, het durven toetreden tot het onbekende, en de ongelofelijke kracht en schoonheid van de natuur. In een woordloze, muzikale en beeldende vertelling komt het verhaal van Lars op spectaculaire manier tot leven. De handgemaakte stoffen decorstukken en poppen prikkelen iedereen om met Lars mee te gaan in een groots avontuur!


Na afloop zijn de kinderen samen met de ouders van harte welkom voor een meet en greet om zo Lars en zijn vrienden van dichtbij te mogen bekijken en ontmoeten!

 

Opstaptheater in de foyer
Voorstellingen voor kleine en minder kleine kinderen, voor ouders, grootouders én lievelingsknuffels.

Theater is er voor alle leeftijden, ook voor de aller, áller kleinsten. Bij Theater Lampegiet vinden we het belangrijk dat ook de jongste generatie zich thuis voelt bij ons. Omdat de grote zaal met veel mensen best een beetje spannend is voor sommige kindjes, introduceren we dit seizoen Opstaptheater.

Voorstellingen van Opstaptheater spelen zich af in de foyer, met stoelen en bankjes in een ruime opstelling, zodat er ook genoeg ruimte is voor begeleiders in de nabijheid. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met voorstellingen, die in het teken staan van geuren, klanken, geluiden en bewegen. Lang stilzitten is voor de allerjongste bezoekertjes dus helemaal niet nodig.