Nieuwjaarsconcert

European Philharmonia
muziek van Johan Strauss
vrijdag 5 januari 20:00
vr 5 januari
20:00
  • vr 5 januari
    20:00
    Grote Zaal

Als er twee dingen essentieel zijn op een Nieuwjaarsconcert dan zijn dit vrolijke muziek én uiteraard Johan Strauss.      

Dit concert staat dan ook voor het grootste deel in het teken van Johan Strauss. Veel van zijn gekende polka’s-marsen  en walsen staan op het programma. Om er maar enkele te noemen: Unter Donner und Blitz – Tritch Trach Polka – Pizzicato Polka, en natuurlijk mogen An der Schönen Blauen Donau en Radetzky Mars niet ontbreken. Als we over Oostenrijk speken kan natuurlijk de naam van Mozart niet ontbreken. 

 

Als klein moment van verpozing tussen al het Strauss geweld. Een moment van rust. Hier laten we u kennis maken met een van de meest getalenteerde jonge violisten uit de Lage landen. De 17- jarige violiste Alexandra Cooreman wordt een zeer grote carrière voorspeld. Zij is niettegenstaande haar zeer jeugdige leeftijd reeds een veel gevraagde soliste.

 

Zij won verschillende internationale wedstrijden waaronder het Concours International Grumiaux. Zij is reeds leerling van de gekende violist Augustin Dumay en studeert zowel in Brussel als in Madrid. Het European Fhilharmonia uit Brussel staat o.l.v. van zijn chef-dirigent Walter Proost