ATMEN (try-out)

Nicole Beutler Projects
vrijdag 13 oktober 20:00
vr 13 oktober
20:00
  • vr 13 oktober
    20:00
    Grote Zaal

In ATMEN verwelkomt Nicole Beutler je in een onontdekt stukje toekomst; het is 2200. 

Een pulserend, vibrerend en ademend paradijs waarin de natuur haar plek heroverd heeft. Het rode pluche in de theaterzaal maakt nu deel uit van een levend ecosysteem. De ruïne is overwoekerd door bacteriën, flora, fauna en glimmende schimmels. Samen met hybride wezens wordt het publiek onderdeel van dit ecosysteem, waarin de vier zangers van de bekroonde dansopera 8: METAMORPHOSIS romantische natuurliederen zingen.

Onder het maanlicht huilt een wolf en twee dansers ontmoeten elkaar. Samen met de levende ruimte bewegen ze op muziek van verloren radiogolven, ruisende bladeren en elektronische muziekcomposities van onze huiscomponist Gary Shepherd. Deze composities zijn geïnspireerd op overblijfselen van Schubert liederen.

 

Beeldend kunstenaar Heleen Blanken laat doormiddel van driedimensionale videobeelden de schouwburg overwoekeren met veerkrachtige natuur. Diep in deze vochtige, vibrerende, spelonkachtige diepten, op de bodem van een post-apocalyptische realiteit krijgt de wilde belofte van een onvoorstelbare toekomst geleidelijk vorm.  

 

De tweede deel van de trilogie: RITUALS OF TRANSFORMATION (towards a new humanity) is een immersieve theaterervaring. We reizen door een experiment, een speculatieve fictie waar we constante collectieve transformatie contempleren in een overgroeide ruïne.

 

In het eerste deel van de trilogie: GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole, keken we naar het einde van de door mensen gemaakte wereld, als naar een film zonder happy end. In ATMEN laten Beutler en haar team het publiek weer op adem komen met een ruimte vol leven, potentie en verandering. In het laatste deel van de trilogie zal er een nieuwe balans gevonden worden. 

 

Deze trilogie creëert een ruimte waar de performers en het publiek, samen reflecteren op wat het is om mens te zijn in deze wereld. Theater biedt de kans om kritisch na te denken over de toekomst van de mensheid op de planeet. Beutler wil de toeschouwer raken door nieuwe perspectieven aan te bieden, door bestaande concepten open te breken op zoek naar nieuwe, onverwachte verbindingen, en zo potentie voor een hoopvolle visie op de toekomst te genereren.

Credits

Performance & zang:
Hillary Blake Firestone, Reve Ter Borg, Arnout Lems, Dominic Krämer, Felix Schellekens, Timo Tembuyser