A Tribute to the Legendary Earth, Wind & Fire

The Chicago Funk
zaterdag 21 oktober 20:00
za 21 oktober
20:00
  • za 21 oktober
    20:00
    Grote Zaal

Deze muzikale tribute sensatie neemt je mee terug naar de 70’s en 80’s. Alle hits zoals Boogie Wonderland, In the Stone, After the Love has Gone en natuurlijk wereldhit September komen voorbij. Trek je disco outfit uit de kast en groove mee tijdens deze waanzinnige show!

The Chicago Funk* brengt een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire.

Finalist in het tweede seizoen van het SBS6 televisieprogramma The Tribute, Battle of the Bands, waarbij ze hoge ogen gooien bij het publiek! 

De liefde voor de oude soul, disco en motown muziek zit in hun aard. De show is een wervelwind aan hits die voorbij komen en last but not least zal dit feestje bij iedereen het disco vlammetje doen ontwaken. In samenwerking met Amerikaanse creative director David A Tobin hebben ze alles op alles gezet om de juiste sound, tot in de perfectie, eruit te halen. “Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan”, dat is het uitgangspunt van deze 12-koppige tribute band. 

Earth, Wind and Fire
De originele popgroep Earth, Wind and Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moest eer aangedaan worden. Die stemmen zijn gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en David Goncalves.

 

* de titel en de naam van de band zijn gewijzigd in maart 2023; mogelijk staan de oude vermeldingen nog op geprinte tickets. 

Credits

Nigel Brown (zang)
Clayton Peroti (zang)
David Goncalves (zang)
Danjil Tuhumena (drums)
Henry Sopacua (bass en muzikaal leider)
Jeff Sopacua (gitaar)
Dominick Amatsahip (gitaar)
Werner van Gool (keys)
Danielle Gombert (sax)
Giancarlo Morbeck (trompet)
Mike Hoomoedt (trombone)
Muskita (percussie).