Door de bank genomen 10 jaar later

DE VERLEIDERS
ontwikkelingen rondom ons geldstelsel
vrijdag 21 april 20:00
vr 21 april
20:00
  • vr 21 april
    20:00
    Grote Zaal

Door de bank genomen: Tien jaar later geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende absurde rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. 

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid….

Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. 

Alles wordt duurder en duurder. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie. 

Dus de monetaire overheden hebben een plan. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken.

Je lacht je gek.

 

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is een inleiding door een insider te boeken. Met deze achtergrondinformatie over de productie, geniet je nog meer van de voorstelling. 

Credits

Producent: Inge Bos
Regie: Leopold Witte
Script: George van Houts 
Met: Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel,  Linde van den Heuvel en Pierre Bokma (wisselt zijn rol met Dick van den Toorn)
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Geluidsdecor: Robert van Delft
Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij

 

Bekijk onze thema's