WAVE

Another kind of blue
dansduet met drones en meer technologie
vrijdag 7 april 20:00
vr 7 april
20:00
  • vr 7 april
    20:00
    Grote Zaal

Een dansduet met drones, een spel met relativiteit in een motion capture-pak en een dans met zandpatronen. In WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp in vijf stukken welke rol golfbewegingen spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens heeft op deze golven. Elk stuk werpt zijn eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Another Kind of Blue is het innovatieve Haagse dansgezelschap dat onder de artistieke leiding van David Middendorp dansvoorstellingen maakt waarin hedendaagse dans en technologie samensmelten tot een hybride kunstvorm.  

Gefascineerd door de mooie en precieze manier waarop natuurkunde en wiskunde de wereld om ons heen beschrijven, vroeg Middendorp zich af hoe je natuurkunde en wiskunde kunt gebruiken om meer de gevoelskant van het leven te beschrijven. Zijn zoektocht kwam uit bij de golf, een bijzonder interessant natuurkundig fenomeen. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe, Airman en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere verbinding tussen mens en natuurkunde.

Credits

Artistiek leider & choreograaf: David Middendorp
Repetitors: Antonino Milazzo en Richèl Wieles
Dansers: Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles en Marijn Jansen (stagiaire)
Techniek: Marco van der Velde, Stefan Bandalac & Valentino Russo
Visuals: Mathijs Brussaard
Hardware-ondersteuning: Sander Boutestijn, Frenk Kok en Niels Kloet
Design & uitvoering zandslinger: Pink Steenvoorden en Marco van der Velde
Ontwerp Chladni-patronen: Bas van der Linden

Bekijk onze thema's