woensdag 22 april 20:00

Het jaar 250 na Beethoven

Floris Kortie & Vera Kooper
22 april
20:00
  • woensdag 22 april
    20:00
    Normaal: € 20,- / CJP: € 18,50
    Grote Zaal
    geannuleerd

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie samen met pianiste Vera Kooper, je zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.

Gewapend met historisch bewijsmateriaal. En aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven.

Kortie en Kooper maken je één ding onmiddellijk duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici.

In Het jaar 250 na Beethoven laat presentator en fan van klassieke muziek Floris Kortie je zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2)
Floris en Vera waren op 25 januari te gast in Spijkers met Koppen op radio 2 om over Het jaar 250 na Beethoven te praten. Luister hier naar het gesprek.

de Volkskrant
****: 'Het gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan bij Floris Kortie in Het jaar 250 na Beethoven. Zo schetsen [zij] gezamenlijk een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar.'
Lees hier de volledige recensie.

Cookies
We gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld jouw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Privacyverklaring