woensdag 18 maart 15:00

Lampje (8+)

Maas theater en dans
18 maart
15:00
  • woensdag 18 maart
    15:00
    Normaal: € 16,50 / CJP: € 15,25
    Grote Zaal

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht.

Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. Djurre de Haan tekent voor de muziek. Van de makers van onder andere Hallo familie, Liefde en Alleen op de wereld.

“Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.”

“Een mooie theaterbelevenis” Parool

“Een verhaal dat gemaakt lijkt voor een grootschalige familievoorstelling, met vele spectaculaire decorwisselingen en uitbundige muziek. Maar het is een gouden zet dat Maas precies het tegenoverstelde doet. (…) Het komt allemaal samen in een zowel vrolijk als melancholisch stemmende slotscène, ondersteund door de muziek van Djurre de Haan die gedurende de hele voorstelling nooit te opdringerig is maar voortdurend het verhaal begeleidt. (…) Keer op keer volgt herkenning, gecombineerd met verrassing en verbazing. Precies zoals in het boek. Daar kan geen realistische film- of televisieversie tegenop.” Scènes★★★★★

“Spannende momenten worden voor het jongere publiek mooi gedoseerd met de nodige humor”. Telegraaf★★★★

“Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling. (…) De toverachtige sfeer is goed getroffen en het coming-of-age-verhaal blijft stevig overeind.” Trouw★★★

“De verhouding tussen spanning en humor is zeer wel overdacht gedoseerd. Hierdoor blijf je ook tijdens grappige scènes erg goed in de spanning van het verhaal zitten” (…) “Als er iets mijn fantasie heeft geprikkeld, is het wel het decor. Ontwerpster Sanne Danz heeft in mijn ogen een meesterwerkje gecreëerd. (…) Lampje is met recht een bijzondere familievoorstelling. Een spannend verhaal van anderhalf uur in een prachtige setting waarvoor de staande ovatie meer dan verdiend is.” Theaterparadijs★★★★★

• “Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling. (…) De toverachtige sfeer is goed getroffen en het coming-of-age-verhaal blijft stevig overeind.”

Trouw
Cookies
We gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld jouw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Privacyverklaring