woensdag 29 april 20:00

Hadewych Doet De Dames

Hadewych Minis
29 april
20:00
  • woensdag 29 april
    20:00
    Normaal: € 27,50 / CJP: € 25,45
    Grote Zaal
    geannuleerd

Na de succesvolle one woman show ‘Minis Plus’ - die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht - komt Hadewych Minis terug met ‘Hadewych doet de Dames.’ In dit theaterconcert zingt Hadewych ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1909 tot 2019. Van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor 12.500 liedjes die ertoe deden en ertoe doen. Hadewych Minis speurt in deze berg muziek naar de liedjes die haar raken, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was.

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met bassist/arrangeur Marijn van Prooijen en drummer Leon Klaasse, laat Hadewych je kennis maken met 22 vrouwen die zingend hun beklag doen, hun hart uitstorten, het leven vieren of gewoonweg zeggen dat ze van iets of iemand houden. Een voorstelling vol nostalgie, hits en vergeten parels. 

#HDDD

“Wordt het bestaan je als geheel, incidenteel, weer wat te veel Mijn hemel, wring dan de tranen uit je keel…”

Uit “Zing Dan” / Jenny Arean

Credits

Producent: PGK Events
Muzikanten: Hadewych Minis, Matangi Quartet, Leon Klaasse (drums) en Marijn van Prooijen (bas)
Arrangementen: Marijn van Prooien
Regie: Peter van de Witte
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Kostuums: Esmee Thomassen
Choreografie: Ginny Pauw

Cookies
We gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld jouw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Privacyverklaring